Batı Akdeniz, girişimci yetiştirmede önde

4 Eylül 2014 16:07

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde 2011’de başlayan Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar gerçekleştirilen 52 uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden 151’i işyerini açtı ve 500’e yakın istihdam oluşturdu. Türkiye genelinde girişimcilik eğitimine katılıp işyerini kuranların oranı yüzde 4-5 iken Batı Akdeniz’de bu oran iki katı olarak gerçekleşip yüzde 10 oldu. Isparta’da son eğitimi tamamlayan girişimci adaylarına başarı belgeleri törenle verilerek BAKA, KOSGEB ve diğer kurumların desteklerinden faydalanabilerek işletmelerini büyütebileceklerine dikkat çekildi.

Görevleri arasında “Yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek” bulunan BAKA’nın KOSGEB işbirliğinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ sürüyor. Isparta’daki son eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilere başarı belgeleri törenle verildi. KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ndeki törene BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, SDÜ Teknokent Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Balıkesir’in Gönen İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak, BAKA ve KOSGEB uzmanları ve belge almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Girişimcilere başarı için küçük engeller ile zorluklar karşısında yılmamaları, azimli ve sabırlı olunması tavsiyesinde bulunulup başarı dilenen toplantıda, girişimcilik kültürünün önemi vurgulandı. Isparta’da kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptıkları protokollerle açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine çok önem verdiklerini söyleyen KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım “Isparta’da eğitimlere katılan ve işyerini kuran girişimci sayımız her geçen gün artıyor. Girişimcilik desteklerinden sonra diğer KOSGEB ya da BAKA’nın verdiği desteklerle işletmelerinizi büyütebilirsiniz” dedi.

3 YILDA 52 KURS, 1418 KURSİYER, 151 İŞYERİ

BAKA’nın 2011’den bu güne Isparta, Burdur ve Antalya ile ilçelerde 52 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açtığını ve bunun da talep doğrultusunda sürdürüleceğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, “2011’de başlayan Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 52 kez gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz sürüyor. Isparta’daki 16 eğitimi tamamlayan 433 kursiyerden 38’i, Burdur’daki 18 eğitimi bitiren 460 kursiyerden 71’i, Antalya’da ise 18 girişimcilik eğitimini bitiren 525 kursiyerden 42’si işyerini açtı. Eğitimlere katılan 1418 kursiyerden 151’i işyerini açtı ve 500’e yakın istihdam sağlandı” diye konuştu.

Türkiye genelinde girişimcilik eğitimine katılıp işyerini kuranların oranı % 4-5 olduğuna dikkat çeken Tuncay Engin, sözlerini “Batı Akdeniz’de bu oran %10. Ortalamanın çok üstünde. Bu başarı BAKA ve KOSGEB ile SDÜ arasında sağlanan işbirliği ve sinerjiyle yakalandı. KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım’a, Eğitmen Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu’na ve kursiyerlere katılımları için teşekkür ediyor sizlere de iş hayatınızda başarılar diliyorum” diyerek tamamladı.

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...