“Eğitim yara almıştır”

3 Eylül 2014 15:17

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban’ı ziyaret etti. Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte ziyarette bulunan Başkan Günaydın, yeni çıkan MEB yasası ile birlikte okul müdürlerinin görevlerinden alınmasını eleştirerek, yapılan uygulamanın taraflı olduğunu ve adaletsiz bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Günaydın, siyasetin artık okullara kadar girdiğini dile getirerek, yapılan uygulamanın bir kıyım olduğunu aktardı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve meclis üyelerinin ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, eğitim alanında çektikleri sıkıntıların gün geçtikçe arttığını savundu. Geçen aylarda çıkan MEB yasası ile Isparta’da görev yapan ve dört yıllık görev süresini tamamlayan okul müdürlerinin görev sürelerinin sona erdiğini anlatan Balaban,  “138 okul müdüründen 58’i yeterli puan alarak yeniden müdür olarak görevlendirilmeye hak kazandı. Bunlardan dördü sendikamızın üyesidir. Üyemiz olan diğer yirmi okul müdürü yapılan taraflı ve adaletsiz bir değerlendirme ile yeterli puanı alamamıştır. Böyle bir ortamda destekleriniz ve ziyaretiniz bizleri onurlandırmış ve memnun etmiştir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.

Son zamanlarda birçok alanda yapılan adaletsizliklerin bir örneğinin de eğitim alanında sergilenmeye başlandığını ve böylece ülkesini, milletini seven insanların kıyıma uğratıldığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yapılan haksızlıkların iman açısından da yeri olmadığını belirtti. Yapılanları ‘vehamet’ olarak değerlendiren Başkan Günaydın, kendisinin de yıllardır belediye başkanlığı yaptığını ancak görev süresince hiçbir zaman particilik yapmadığını asıl olanın hizmet olduğunu dile getirdi. Yapılan okul müdürü atamalarını ve uygulamalarını ‘partizanlık’ olarak değerlendiren Günaydın, bu uygulamaların son derece adaletsiz, hak-hukuk tanımayan bir yöntem olduğunu belirterek, bu tip girişimlerin ülkeye fayda getirmeyeceğini anlattı.

Isparta Belediyesi olarak okullara çeşitli alanlarda hizmet verdiklerini ve bu hizmetlerde kendilerinin görüş ayırmaksızın eğitime destek amacında olduklarını kaydeden Başkan Günaydın, siyasetin okullara kadar girdiğine değinerek, bugün ortaya çıkan durum ile birlikte eğitimin yara aldığına inandığını belirtti.

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...