Isparta lobisi buna yönelmeli

1 Eylül 2014 16:07

Isparta, BAKA’nın gündeme getirdiği ‘Havacılık Üssü’ rotasında koşar adım ilerliyor. Havalimanı, Uçak Bakım ve Onarım Hangarı, Pilot Okulu ve Kara Hava Harp’e sahip olan Isparta’da Türk Hava Kurumu’nun (THK) bir fakültesi de şart.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, yolcu ve yük taşımacılığı için şirket kuracaklarını söyledi. Türkiye’de 4 merkezlerinin bulunduğunu ve Isparta'da da Havacılık Eğitim Kompleksi olduğunu belirten Yıldırım, ‘’Biz şu anda kendi havayolu şirketimizi kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuracağımız havayolu şirketi THK bünyesinde olacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak’’ dedi.

THK HAVAYOLU ŞİRKETİ KURUYOR

Havayolu şirketinin başlangıçta çok büyük olmayacağını, kargo ve yolcu taşımacılığı yapacağını bildiren Yıldırım, uçak bakım kabiliyeti olan THK'nın havacılık alanında çalışacak pilot, kabin memuru, meydan işletmecisi gibi personel yetiştiren THK Üniversitesi olduğunu anımsatarak ‘’THK, bünyesine bir havayolu şirketi katarsa sistem bütünlüğünü sağlamış olacak. Bunun için çalışıyoruz. THK'nın önümüzdeki 25 yılını planladık. Biz koltuğa yapışmadık, buradaki işimiz bittiğinde burayı bırakacağız. Ama burada kurduğumuz sistem, bizden sonraki başkanlar tarafından da THK'yı 2050'li yıllara kadar taşıyacak’’ şeklinde konuştu. Yıldırım, havayolu şirketinin bu yıl içinde kurulup çalışmalarına başlamasını planladıklarını belirtti.

 

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...