“1 çivi bile çakamazsın” sözü tarih olabilir

30 Ağustos 2014 13:05

Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 1.derece SİT alanı içerisinde yer alan Ş. karaağaç, Yenişarbademli, Beyşehir Gölü çevresi, Kızıldağ, Kovada, Eğirdir Gölü çevresi ve Gölcük’ün bu statüden çıkarılabileceğini müjdeledi. Yılmaztürk, bu bölgelerde çalışmaların esneklik kazanılabileceğini ve yapılacak projelerin önünün açılabileceğini duyurdu.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı iken Burdur Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne terfi eden Adnan Yılmaztürk, başta Isparta olmak üzere bölgenin en büyük sorunu olan SİT'e karşı sessiz sedasız bir devrim gerçekleştiriyor. Bazı bölgelerin tamamen SİT'ten çıkarılması bazılarının ise 2. ya da 3.derece SİT alanına dönüştürülerek uygulamada esneklik sağlamayı hedefleyen Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su Bakanlığı nezdinde yaptığı çalışmaların sonucunu aldı. Bakanlık, Antalya, Isparta ve Burdur'daki 43 1.derece SİT alanını yeniden değerlemek için çalışma başlattı. Değerlemeyi yapacak uzman ve yeterli kişiler için bakanlık hizmet alım ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan firma 1 yıllık çalışma sonucunda değerlendirme raporunu Orman ve Su Bakanlığı'na sunacak.

“SESSİZ SEDASIZ DEVRİM YAPACAĞIZ”

Milli Parklar Burdur Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Orman ve Su Bakanlığı'nın bölgedeki 43 1.derece SİT alanının yeniden değerlendirmesi için ihale gerçekleştirmesinin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Bölgede 1.derece SİT alanları nedeniyle çalışma yapılamamasından yakınan Yılmaztürk, “Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler ve temaslar sonucunda bütün SİT alanlarını yeniden değerlendirmeye tutacak ihale gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan firma 43 SİT alanında yeniden bir değerlendirme yapacak. Belki de bazı SİT alanları 2. ya da 3.dereceye dönecek, bazıları tamamen SİT alanından çıkacak. İhaleyi alan firma uzmanları ile bölge müdürlüğümüz istişaresinde bu çalışma 1 yılda sonuçlandırılacak. Bölgemiz için büyük bir fırsat. İnşallah sessiz sedasız bir devrim yapacağız” dedi.

ISPARTA’YI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Bölgedeki 43 1.derece SİT alanının 5'inin Isparta'da olduğunu anlatan Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, buralarda restorasyon ve düzenleme projeleri uygulanamadığını söyledi. Şarkîkaraağaç, Yenişarbademli, Beyşehir Gölü çevresi, Kızıldağ, Kovada, Eğirdir Gölü çevresi ve Gölcük'ün 1.derece SİT alanında bulunduğunu kaydeden Yılmaztürk, “Bu çalışma sonucunda belki de bazı bölgeler tamamen SİT alanı dışında yer alacak. Bazıları 2. derece ya da 3.derece SİT bölgesine düşecek. Bu durumda çalışmalarda esneklik kazanılabilecek. Yapılacak projelerin önü açılabilecek. İnşallah bölgemiz için olumlu bir sonuç alırız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 884 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...