“Tarihimizin dönüm noktalarından biridir”

29 Ağustos 2014 15:56

Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 30 Ağustos mesajında Türk milletinin ordusuyla tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesarete vurgu yaparak, “Bayrağımızı indirenler, Mehmetçiğe ilk kurşunu sıkanın heykelini dikenler, sabrımızı zorlamasınlar” dedi.

Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 30 Ağustos zaferinin 92. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gökmenoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

İBRET GÖSTERECEĞİ SAVAŞI ZAFERLE TAÇLANDIRDI

Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuştur. Vatanı, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğrunda, nice yokluk ve yoksunluklara rağmen savaşarak gözünü kırpmadan ölebilme özverisini göstermiş olan Ulusumuz; özgürlük ve bağımsızlık yolunda insanlık tarihinin örnek ve ibret olarak göstereceği bir savaşı zaferle taçlandırmıştır. Bu ulusal şahlanışın yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Milletimizin, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını korumuş olması, birliğimizin, geleceğimizin ve gücümüzün göstergesidir.

Türk milletinin ordusuyla tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından biridir.

SABRIMIZI ZORLAMASINLAR

Onun için iyi bilinmelidir ki; bayrağımızı indirenler, Mehmetçiğe ilk kurşunu sıkanın heykelini dikenler, sabrımızı zorlamasınlar; tarihimize bir göz attıklarında, Türk milletinin geçmişinin 30 Ağustos zaferleri ile dolu olduğu görülecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. yıldönümünü kutluyor, başta  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Dinini ve Vatanını düşmandan korumak için canlarını seve seve veren ve  kanlarını akıtmaktan çekinmeyen bütün Devlet Büyüklerimizi, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet,  şükran ve saygı ile anıyor; Hukuk Devletinin ve Hukukun uygulayıcıları ve savunucuları olarak, Isparta Barosu, zaferimizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor; Bu günün aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetler Günü olması sebebiyle;  bu aziz vatanın ilelebet muhafaza edilmesi için gayret gösteren kahraman ordumuzun ve fedakâr güvenlik güçlerimizin TSK gününü tebrik ediyor ve  muvaffakiyetler diliyoruz.”

 

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...