“İçişleri Bakanlığı kararı uygulansın”

28 Ağustos 2014 16:39

Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Şenol Tulga, şehir merkezinde yasak olmasına rağmen galericilik faaliyetini sürdürenlerin olmasından yakındı.

Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Şenol Tulga, Isparta'da Oto Center yapılmasını zorunlu tutan İçişleri Bakanlığı yönetmeliğinin uygulanması için Vali Vahdettin Özkan'a çağrıda bulundu.

Şu an Isparta'da 20'e yakın galericinin faaliyetini sürdürdüğünü iddia eden Tulga, şöyle konuştu: "20 galerici henüz Oto Galericiler Sitesi'ne gitmediler. Başka işler altında galericilik faaliyetlerini sürdürenler var. Şu an yola çıksak bina sahiplerinden dünyanın şikayeti var. Oto Galericiler Sitesi'nde şu an 18 esnafımız faaliyette. Kiralar yüksek' diyorlar. 1500 TL, ikiye bölgeseler 750 TL eder. En ön caddede 2000 TL, o da normaldir.

İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda yönetmeliği var. Bunun uygulanmasını istiyoruz. Valimizden bu konuda yardım isteyeceğiz. İnsanlar mağdur olmadan, kaldırımların boşaltılmasının sağlanmasını istiyoruz.

Kiranın 1000 TL olması isteniyor. Adam 300 bin TL masraf yapmış. İnsanlar daha ne istiyor. 'Çok lüks oldu' diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Bu kararı bizler almadık. Başbakan aldı, Hükümet aldı.

Genelgelerle bizi sıkıştıranlar sizlersiniz. Bizi neden sıkıştırdılar. Oto Galericiler Sitesi'ni yapmak için uğraş verdik. Belediye galericilere kapatma kararı çıkartıyor. Ama galeri ruhsatını iptal edip, emlak ruhsatı alıyorlar. Şu an Oto Galericiler Sitesi'nde hareket başladı, insanlar alıştı." 

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...