Gül Küçük Sanayi Sitesi 2 geliyor

28 Ağustos 2014 16:38

451 işyerinde 3000’den fazla kişinin istihdam edildiği Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde yer kalmadı. Mevcut işyerleri ise ihtiyaca cevap vermiyor. Sorunun çözümü için 500 işyeri kapasiteli yeni bir sanayi sitesi için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

İlimizde küçük ve orta ölçekli fabrika ve atölye yatırımı için yaşanan yer sorununa Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nden akılcı bir çözüm önerisi geldi. Birkaç etabı bulunan ve Türkiye'ye örnek olan Akdeniz Sanayi Sitesi'ni emsal gösteren Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, 2.etap sanayi sitesi için çalışmalara başladı. Bozanönü Yolu'nda büyük çaplı 500 yeni işyeri kurulması için kooperatif çalışmalarına başlandı. Hedef; Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi. Gül Küçük Sanayi Sitesi'nin kaptığını koparan Başkanı Mehmet Boyacı, Gül 2 Projesi'nin neden ihtiyaç olduğunu şu sözlerle anlattı:

‘’EN UYGUN YER BOZANÖNÜ TARAFI’’

‘’Gül Küçük Sanayi Sitesi 451 işyeri var. 3000’den fazla çalışan var. 150 gıda toptancısı var. İmalatçılar var, ağır işler yapanlar var. Yetkili servisler var ama yer yeterli değil. Direk imalatçısı var, malzemesi dışarıda. Çelik konsirsuyumlu, içi geniş dükkânlar isteniyor. Mevcut dükkânlar küçük geliyor. Ağır iş yapanlar500 m2dükkân istiyor. Kamyoncular açık ve kapalı alan istiyor. Isparta halkının en çok istediği Sanayinin aynı çatı altında olması. Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi gibi bir yer isteniyor. Bunun için de en uygun Bozanönü tarafı.

‘’GELECEK 30 YIL DÜŞÜNÜLEREK YAPILMALI’’

Mobilyacılar, mermerciler, hurdacılar yer almış ama sanayi sitesi kurulamamış. Burada imalatla uğraşan insanlar var, hepsinin yer sorunu var. Eğirdir Yolu'ndan gelenler direk buraya girecek. Yeni Sanayi Sitesi modern bir sanayi. Modern olduğu için o duracak ama eski Sanayi artık taşınmalı. Biz Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifi için kuruluş çalışmalarına başladık. Şu an üye kayıtlarımız devam ediyor. 150 üye yazdık. 250-500 arasında büyük dükkanlar inşa etmek istiyoruz. Isparta'nın yeni bir sanayi sitesine acil ihtiyacı var. Isparta'nın 20-30 yıl sonraki geleceği için bu proje düşünülmeli ve desteklenmelidir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf Odalarımız destekliyor. Belediye Başkanımızla ön görüşmeyi yaptık, yeniden görüşeceğiz.’’

‘’ESKİ SANAYİ ŞEHİR YAŞANTISINA KAZANDIRILMALI’’

Öte yandan Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Boyacı, Eski Sanayi Sitesi'nin artık sanayi olmaktan çıkması gerektiğini de söyledi. Boyacı, ‘’Isparta'nın ilk sanayisi, Eski Sanayi İstanbul Beyoğlu gibi alt tarafları modern kafe, üstleri apart şeklinde değerlendirilmeli. Halkımız, mülk sahipleri mağdur edilmeden böyle bir proje gerçekleştirilebilir. Zaten orada sanayi kalmadı. Orası halkın, öğrencilerin modern bir yer olabilir. Oradaki esnafımız da yeni kuracağımız sanayiye ya da buraya taşınabilir’’ dedi. Kooperatif Başkanı Boyacı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'dan Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi'nin kuruluşu için destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber 1154 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...