ÖYK´dan Taşınmaz Satışına Onay

22 Ağustos 2014 15:33

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı Afyonkarahisar, Isparta ve Konya'da yer alan taşınmazların satışına onay verdi. ÖYK, Isparta'nın Eğirdir ilçesi, Camii Mahallesinde bulunan bir taşınmazın özelleştirilmesine onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ÖYK, Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı; Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi, Lalasinanpaşa Mahallesinde yer alan taşınmazı "Satış" yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesine onay verdi. ÖYK, taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde 32 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Yasin Sıtkı Hıdıroğlu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Yasin Sıtkı Hıdıroğlu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ilişkin verilen kararın onaylanmasına, karar verdi.

ÖYK, Isparta'nın Eğirdir ilçesi, Camii Mahallesinde bulunan bir taşınmazın özelleştirilmesine onay verirken, taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde; 141 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Mehmet Kaya'ya İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Mehmet Kaya'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine ve 135 bin TL bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Hakan Demirel'e İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Hakan Demirel'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ilişkin verilen kararın onaylanmasına karar verdi.

-SATIŞ YÖNTEMİ VE PAZARLIK USULÜ ESAS ALINACAK-

Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı; Konya'nın Karatay ilçesi, Çatalhöyük Mahallesinde yer alan taşınmazın "Satış" yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesine oany veren ÖYK, İhale Komisyonunca; Taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde taşınmazın 1 milyon 800 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Zentar Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine, 1 milyon 790 bin TL bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnş. Tar. Hayv. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnş. Tar. Hayv. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ilişkin verilen kararın onaylanmasına karar verdi.

Aynı zamanda ÖYK, Konya'nın Karatay ilçesi, Çatalhöyük Mahallesinde bulunan taşınmazın Kanun hükümleri çerçevesinde "Satış" yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesine karar verdi. Kurul, taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde; taşınmazın 1 milyon 620 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnş. Tar. Hayv. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnş. Tar. Hayv. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine, 1 milyon 600 bin TL bedelle en yüksek ikinci teklifi veren Sabır Balcı'ya İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Sabır Balcı'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluşumuz lehine irat kaydedilmesine ve 1 milyon 580 bin TL bedelle üçüncü yüksek teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Zentar Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatının Kuruluş lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ilişkin verilen kararı onayladı.

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...