Uluslararası yarışmalar Isparta’da yapılabilecek

19 Ağustos 2014 15:37

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, başta Vali Özkan olmak üzere tüm Isparta’nın Davraz’ın Sporcu Sağlığı Merkezi kategorisine alınması için çaba sarf ettiklerini açıkladı. Engin, Davraz’ın bu kategoriye geçmesi halinde Isparta’ya talih kuşunun konacağını söyledi.

Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı haline gelen Davraz Kayak Merkezi, Isparta’ya daha çok katı sağlaması adına kategori değişikliğine uğratılmaya çalışıyor. Sporcu Sağlığı Merkezi kategorisine katılmaya çalışılan Davraz, eğer Bakanlık onayından da geçerse bundan böyle uluslararası yarışmaların yapılabileceği bir alana dönüşecek.

“EKSİKLİKLERİMİZ VAR”

Konuyu yakından takip eden BAKA genel Sekreteri Tuncay Engin, bu konuda yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı. Davraz’ın bu kategoriye alınması halinde uluslararası yarışlar ve ülke çapındaki yarışmaların burada yapılabileceğine dikkat çeken Engin, “Ama bunun için 2 tane kapalı spor salonuna ve 4-5 tane de normal sahaya ihtiyacımız var. Futbol takımları yaz kamplarını yüksek rakımlı yerlerde yapıyorlar. Biz de eğer burayı Bakanlıktan onaylı Sporcu Sağlığı Merkezi haline getirsek Abant gibi İsviçre gibi bilinen bir yer olacak” dedi.

“BU DURUM ÖZEL YATIRIMCILARI DA BURAYA ÇEKECEKTİR”

Öte yandan Engin, Davraz’ın kategori değiştirmesi halinde Isparta’nın özel yatırımları da çekeceğini savundu. Ancak Engin, altyapımızın buna yetersiz olduğunu ve yapılması gerektiğini söyledi.

 

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...