Yörük Türkmenler Kütahya´da Buluştu

19 Ağustos 2014 15:31

Kütahya ili Yoncalı Beldesinde yapılan Yörük Türkmen şöleni yine Türkiye'nin 4 bir yanında gelen kültür sevdalısı insanlarla dolup taştı.

Özellikle şölen öncesi yapılan kurultayda bu kültürün yaşatılabilmesi ve gelecek nesillere doğru aktarılması için yapılacak çalışmalara destek verilerek ortak hareketle mutlu sona ulaşılabileceği kararı alındı.

Etkinliğe Isparta'yı temsilen Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ile Isparta Yörük Türkmen derneği başkanı Hasan Parlakyıldız, yönetim kurulu üyeleri Veli Tombul, Abdurrahman Gökalioğlu yaptıkları değerlendirmede "Gittiğimiz her yerde gördüğümüz kabul karşısında ilimizde bu kültüre sahip çıkmanın değerini göstermekte. Biz her yerde şehrimizi en iyi şekilde temsil ederek Türkiye genelinde bulunan dernek ve federasyonlara ışık tutmaya ve yol göstermeye çalışıyoruz. Ayyıldızlı al bayrağımızın vatan topraklarının her noktasında nazlı nazlı dalgalanması için doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde dernekler kurarak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz" dediler.

 

 

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...