Cumhuriyet Caddesi yeni görünümüne kavuştu

19 Ağustos 2014 15:24

Isparta Belediyesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlarken, cadde dekoratif aydınlatmalarla yeni bir görünüme kavuştu.

Isparta Belediyesi şehrin can damarları arasında yer alan Cumhuriyet Caddesi’ndeki tüm altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar Çarşı Polis Karakolu ile Otel Isparta arasında yer alan Kaymakkapı Meydanı’ndaki çift şeritli yola kaydırılırken, diğer taraftan da Mimar Sinan Caddesi’nde de eş zamanlı çalışma başlatılıyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Caddesi’nde 15 gün içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında çift şeritten oluşan ve toplam uzunluğu bir km’yi bulan yolda, yağmur suyu ızgara bağlantıları başta olmak üzere, eksik olarak tespit edilen180 metreuzunluğunda kanalizasyon,250 metreuzunluğunda yağmur suyu ana hattı ile500 metreuzunluğunda içme suyu hattı da döşendi. Yine çalışmalar kapsamında 30 yılı aşkın bir süredir kullanılan ve artık ömrünü tamamlamış olan cadde üzerindeki binaların kanalizasyon, içme suyu bağlantıları da yenilendi.

Gece-gündüz, hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirilen çalışmalar kamuoyuna açıklanan 15 Ağustos 2014 Cuma günü itibariyle tamamlandı. Çalışmaların son gününde Çarşı Polis Karakolu Kavşağı trafiğin yoğun olmadığı gece geç saatlerde başlanarak, günün ilk ışıklarına kadar yapılan çalışmalar sonrasında bitirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve bu başarılı çalışmaları gerçekleştiren personeline teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, caddeye koydukları başlangıç ve bitiş tarihlerine uyduklarını ve çalışmaların tamamlanarak yolun tamamen trafiğe açıldığını aktardı. Caddenin bitirilmesi için geç saatlere kadar çalıştıklarını anlatan Başkan Günaydın, caddedeki tüm tesisatların çok derinlerde olmasına karşın değiştirildiğini, ana yağmur suyu bağlantılarının yapıldığını söyledi.

Caddede ana su şebekesinin bulunmadığını, konutların sularını diğer bağlantı noktalarından uzatmalarla çektiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, caddeye sıfırdan hat döşendiğini belirtti. Günaydın, “Yine caddemizde kanalizasyon bağlantıları çökmüş bazı apartmanlarımızın bodrum katlarını pis su basıyordu. Bu sorunlar da çözülmüş oldu” dedi.

Bina sahiplerinin de kendilerine yardımcı olduklarını ve bundan dolayı da teşekkür eden Günaydın, 3 ayda bitirilemeyecek bir işi 15 günde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Caddede 6 büyük işin bir arada yürütüldüğünü dile getiren Günaydın, “Caddemizde ayrıca çayboyunda kullandığımız dekoratif aydınlatmalardan kullandık. Caddemize de ayrı bir güzellik daha kattık. Güzel bir çalışma oldu. Bu zorlukların üstesinden gelen teknik ekibimize ve tüm emeği geçen çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerimizin Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 883 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...