Eleman açığı yüzünden işletmeler sıkıntılı

15 Ağustos 2014 18:44

Günümüz iş hayatının en önemli problemi çalışacak elemanın olmayışı. Sıkıntı hatta öyle bir boyuta geldi ki işletmeler çalışacak kimseyi bulamayınca kapanmaya başladı. Son olarak Antalya devi çalıştıracak kimseyi bulamayınca Isparta’ya işçi aramaya geldi.

Yakın zamanda işverenleri büyük bir tehlike bekliyor. Çünkü Isparta’da olduğu gibi tüm Türkiye’de çeşitli sebeplerden ötürü çalışacak eleman bulunamıyor. Bu durum karşısında ise işverenlerin eli kolu bağlı.

NEREDEYSE KAMPANYA YAPACAKLAR

Çalıştıracak elemanın olmayışı tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda. Birçok işletmenin bu sebepten kapandığı ya da küçülmeye gittiği öğrenildi. Ancak hala bir umutla bulunduğu ilden de dışarı çıkarak çevre ve uzak illerde eleman arayan işverenler var. Patronlar bununla da yetinmeyip çalıştıracak kişiye kalma ve yemek imkânının yanında çeşitli avantajlar sağlamaya başladı.

ANTALYA DEVİ İŞÇİ İÇİN ISPARTA’YA GELDİ

Son olarak Antalya’da bir kutu fabrikasının sahiplerinin Isparta’ya işçi aramaya geldikleri öğrenildi. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bilgiyi doğrularken artık günümüzde işverenlerin il il dolaşarak işçi aradıklarını söyledi. Bunun son zamanlarda sık yaşanmaya başladığını ifade eden Ergin, ‘’Götürecekleri işçiye birçok imkân sağlıyorlar. Ama bizim elimizde de 350 tane açık iş var. Biz kendimiz çalışacak kişi bulamıyoruz. Artık işçiyi işverenler arıyor’’ dedi.

 

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...